Sökväg: Lågpris -
 

LÅGPRIS  LÅGPRIS  LÅGPRIS  LÅGPRISBo Lenells

Kärleken drev henne

Elna Lenell - en svensk martyr i Kina

Elna Lenell var 23 år när hon förstod att Gud talade till henne att resa till Kina som missionär.Det blev kärleken till Kinas folk som drev henne.

Elna föddes 1894 i Lenåsen, Dalarna och efter första världskriget förde kallelsen henne till norra Kina. Hon kom att ge 28 år av sitt liv som en av Svenska Missionen i Kinas missionärer. Men det kom även att bli hennes död, som en martyr.

"Elna Lenell var en hjältinna. hon ägnade hela sitt liv åt människor i Kina. Hon bör bli ihågkommen av det kinesiska folket" säger Liu Hong, pensionerad lärare och översättare.

Storpocket. 192 sidor, några med foton. 100 SEK + porto. Kan beställas under Kontaktfliken.Söder om molnen

Ruth Asp-Odlander


Ruths föräldrar är missionärer i sydvästra Kina och arbetar bland flera folkgrupper. Det blir dramatiska dagar under kriget då fadern dör och de flyr undan japanerna. En dag kan hon återvända och se att kallelsen inte var förgäves.
Storpocket. 224 sid. med foton.

60 SEK + portokostnaden. Kan beställas under  kontaktfliken.


Gud är röd

Liao Yiwu


Liao Yiwu fick 4 års fängelse för att ha skrivit dikter om massakern på Himmelska fridens torg 1989. Hans skrifter har bannlysts i Kina och han har varit jagad av säkerhetspolisen. 2011 lyckades han efter flera försök lämna landet och bor nu i Tyskland. Liao fick under bokmässan i Frankfurt 2012 De tyska bokhandlarnas fredspris.

Liao Yiwu som är buddhist, har rest runt i avlägsna bergstrakter i Kina, och intervjuat ett 15-tal kristna om deras liv och tro. Hans väv av berättelser visar en triumferande historia om en livaktig kyrka som växer mot alla odds. Det är en rörande hyllning till Kinas modiga trosgestalter, som visar att en totalitär regim inte kan kontrollera allt som finns i människors hjärtan.

 

Gud är röd handlar bland annat om den över 100 år gamla nunnan som trots misshandel och hunger och decennier av fysiskt slit fortsatte att kämpa för att regeringen skulle göra ett rättmätigt återlämnande av kyrkans mark som de hade tagit.

En annan är kirurgen som gav upp en lönsam tjänst som administratör på kommunisternas sjukhus, för att gratis behandla bybor i avlägsna bergstrakter i Kinas sydvästra områden.

En tredje är den protestantiske pastorn, vars minne hedras i Westminister Abbey med en staty över martyrer. Han blev avrättad under kulturrevolutionen som ”en oförbätterlig kontrarevolutionär”.

"I denna bok vandrar Liao runt i de gamla glömda byarna i sydvästra delen av Kina och upptäcker en andlig värld som är försummad av den moderna världen och upprättar en betydande del av Kinas historia som blivit förvrängd, raderad eller bortglömd. Han dokumenterar en speciell grupps livsberättelser, de som kämpar mot förtryck för att bevara sin tro. Liaos bevakning av kristna tillåter sanningen att lysa i mörkret. Det är det vackra med hans skrivande."

Liu Xiaobo, Nobels fredspris 2010

Inbunden. 208 sidor.

REA 60 SEK + porto. Beställes under Kontakt.

På flygande matta till Chiva

Chris Aslan Alexander


En färgsprakande skildring om att starta ett sidenmatteväveri vid Sidenvägen

Engelsmannen Christopher Aslan Alexander, uppvuxen i Turkiet och det krigssargade Libanon, flyttade till Uzbekistan för att göra en guidebok, men blev kvar i sju år som volontärarbetare hos en svensk biståndsorganisation, Operation Mercy. Han blev ansvarig för att sätta upp en verkstad för vävning av sidenmattor i staden Chiva i en oas vid Sidenvägen, som är som ett enda stort museum.

Uppdraget var att ge handikappade, arbetslösa och änkor möjlighet till försörjning. Han hade inga förkunskaper men nyfikenhet drev honom att utforska gamla mattmönster hos engelska professorer och på British Museum, att lära sig allt om silkeslarvernas liv och silkets tillkomst. För att hitta rätt naturfärger måste han resa ända till Afghanistan i orostiderna strax efter den 11 september 2001, och tvingar honom vid ett tillfälle att fly undan ett upplopp i Kabul.

Som inneboende hos en uzbekisk familj, granne med det gamla haremet, omgiven av både moskéer och minareter kommer Chris snabbt in i både språk och kultur, och han lyckas driva en mattverkstad med ett 50-tal anställda och kunder över hela världen. Aslan som han kallas av uzbekerna lyckas komma nära människor och skildrar dem med värme och humor.

I Uzbekistan finns politiska spänningar vilket bland annat kulminerar i en massaker på hundratals människor på ett torg i Andijan. En dag står Chris inför faktum: ”Du är inte välkommen in i det här landet längre!” Där och då börjar den här berättelsen ta form …

"En hederlig, riktigt bra pappersbok är helt underbar på längre resor. nu senast läste jag en väldigt inspirerande bok om livet i Uzbekistan, "På flygande matta till Chiva".  Lottie Knutsson i Expressen

Inbunden. 256 sidor + 8-sidigt bildark.

REA 60 SEK + porto. Kan beställas under Kontakt.30 dagar med husförsamlingsrörelsen

Eugene Bach

30 dagar med en kinesiska husförsamlingsrörelsen och missionsrörelsen Tillbaka till Jerusalem. Bokens upplägg är som en andaktsbok med en berättelse, en reflektion och ett bibelord under 30 dagar.

Storpocket. 144 sidor.

REA 60 SEK + porto. Kan beställas under Kontaktfliken


Martyrernas tid

Ingrid Ydén Sandgren

I höst är det 25 år sedan Berlinmuren revs och de kommunistiska regimerna i Östeuropa föll. I spåren av detta kom berättelser om många som trotsat makten och stått upp för sin tro, inte minst den kristna tron.

Ingrid Ydén Sandgren har samlat berättelser om martyrer från vår egen tid. De har det gemensamt att de lidit och dött under kommunistiska regimer i Östeuropa, Sovjetunionen, Kina och Vietnam.

Porträtten som tecknas i Martyrernas tid är huvudsakligen från den katolska kyrkan. trons hjältar som kardinalerna Wyszinski i Polen och Mindszenty och biskop Stepanic i Kroatien passerar revy tillsammans med modiga präster och nunnor.

Dessa hjältar är förebilder i en tid när förföljelse mot kristna ökar över hela världen.

Storpocket. 192 sidor.

REA 40 SEK + porto. Kan beställas under Kontaktfliken

"Jag har just läst "Martyrernas röst" och blev mycket gripen. Boken skildrar kommunismens grymhet och det är en fruktansvärd läsning och historiska fakta som aldrig får bli glömda, så att liknande ideologier kan förhindras.

Det som griper allra djupast är de kristna ledarnas djupa gudsfruktan, uthålliga trohet och deras kärlek till Kristus. Inför deras egenskaper, bleknar min egen självbild och utmanas till mer äkthet, trofasthet och innerlighet inför Gud."

Stanley Sjöberg


Napalmflickan och en annan historia

Reg Reimer

Ett århundrade av tillväxt under motstånd för Vietnams kristna


De flesta känner till "flickan i bilden", Kim Phuc som kommer skrikande, springande ut ur djungeln efter att hon fått napalm på ryggen av en bomb amerikanerna släppt under kriget i Vietnam. Vad få känner till är att "napalmflickan" senare kommer att kunna förlåta och hon blir en kristen. Vad hon och hennes medkristna i Vietnam har gått igenom av förföljelser och svårigheter berättar Reg Reimer. Han är missionär och har ett 45-årigt engagemang för och är en auktoritet när det gäller kunskap om de kristnas situation i Vietnam. I boken blandas historisk kunskap med livsberättelser.
Storpocket. 128 sidor.

REA 40 SEK + porto. Kan beställas under Kontaktfliken.


De omvända - Paul Hattaway

Nagalands huvudjägare blev församlingsbyggare


"Berättelsen om hur nagafolkets huvudjagande stammar nåddes av evangeliet från mitten av 1800-talet och framåt är mer än spännande. Nagas nåddes av evangeliet genom missionärer som fick se dem förvandlas till fredliga människor. Men den stora väckelsen kom under en svår nödtid.

Nagas ville, när britterna lämnade Indien, ha sjöälvständighet men hade ingen chans att i längden stå emot de indiska truppernas, som skördade runt 200 000 liv. alla missionärer hade fått lämna landet och det rådde brist på ledare, men väckelsen kom som svar på de kristnas bön. Genombrottet kom under 1960-och 1970-talet. Otroliga under skedde. Sedan dess har i stort sett hela folket blivit kristet."  Olof Djurfeldt

Författaren Paul Hattaway, som bl.a skrivit Den himmelske mannen, tar oss med till tämligen okända folkstammar i nedre Himalaya i nordöstra Indien. Nyazeeländaren Paul Hattaway förestår organisationen Asia Harvest.

Storpocket. 128 sidor + 16-sidigt bildark.

Boken kan endast beställas via bokhandel eller nätbokhandel. Det finns endast några ex. kvar.